ik heb een vurige interesse in vurige kinderen

Kinderen met uitgesproken eigenschappen roepen uitgesproken reacties op. De manier waarop wij communiceren met kinderen is iets wat mij ontzettend interesseert. Woorden, maar vooral de intentie waarmee wij dingen zeggen, zijn zeer krachtig. Dit geldt zeker voor communicatie met kinderen. Ik heb een vurige interesse in vurige kinderen en ouders. Het is een doelgroep met bijzondere kwaliteiten: opmerkzaamheid, het vermogen tot invoelen, wilskracht, inventiviteit. Een groep waarbij ouders, begeleiders en docenten ook uitgesproken (schaduw)kanten te zien krijgen en niet altijd goed weten hoe ze hiermee kunnen omgaan. Ik heb een vurige interesse om hierbij te helpen, zodat kinderen kwaliteiten, zelfwaardering en een goed zelfbeeld kunnen ontwikkelen.

Wie ben ik?

Chantal van Klaarbergen, 42 jaar oud en met mijn man, zoon van 6 en hond woon ik in Zeewolde. Ik ben opgeleid tot onder andere Sociaal Pedagoog en meer dan 10 jaar werkzaam als Communicatie Specialist in het bedrijfsleven. Naast trainingen op het gebied van life coaching en AD(H)D, heb ik een opleiding tot HG &SW specialist gevolgd en ben ik geregistreerd in het schildenregister van de innerlijke familie. Ik ben opgeleid door Janneke van Olphen en Arienne Klein

In 2014 ben ik moeder geworden en dit was een feest van herkenning en een feest van uitdaging.  Ik ontdekte dat er zoiets is als hooggevoeligheid, in combinatie met een sterke wil. Een ontdekkingstocht waardoor ik ook meer handvatten kreeg in mijn opvoeding. De reden om te kiezen voor het specialisme HG&SW. Lees hier meer over de community en mijn collega’s.