Ben je op zoek naar ondersteuning voor jouw kind? Zijn strijd, driftbuien, druk en dwars gedrag voor jullie de dagelijkse gang van zaken? Weet je niet (meer) hoe je jouw kind goed kunt ondersteunen? Geeft jouw kind zelf aan dat hij/zij vastloopt? Als kindercoach help ik jullie graag.

Kindercoach Vurige Kinderen

Ik bied kinderen graag de ruimte om zichzelf te zijn en op een persoonlijke manier te ontwikkelen. We gaan niet alleen focussen op wat niet goed gaat, maar versterken wat er is. En ontdekken hoe we een verandering kunnen maken. Als kindercoach help ik kinderen omgaan met emoties, grenzen, prikkelverwerking (onderprikkeling en overprikkeling) en gevoeligheid. En het ontwikkelen van breinkrachten (executieve functies) en een goed zelfbeeld. Doelen waaraan wij kunnen werken zijn:

Ontdekken wat prikkels zijn en hoe je prikkels kunt verwerken of inzetten
Leren wat grenzen zijn, van jezelf en de ander
Hoe je kunt opkomen voor jezelf
Emoties benoemen, herkennen en accepteren
Ontdekken dat je emoties op verschillende manieren kunt uiten
Zien wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten
Hoe denken, voelen en doen je kunnen helpen

Als kindercoach ben ik gespecialiseerd in

Druk en dwars gedrag
Pittig temperament
Hooggevoeligheid
Hooggevoeligheid met een sterke wil Hoogstimulatieve kinderen
AD(H)D
Kinderen met een sterke wil
Kinderen met ontploffingsgevaar
Emotionele ontwikkeling bij kinderen Prikkelverwerking
Ontwikkelen van executieve functies, zoals zelfbeeld, concentratie, impulscontrole, motivatie, flexibiliteit.

Wat gaan we doen?

Tijdens een traject begeleid ik kinderen en ouders. Ik werk met jullie kind, maar ook met jullie zelf. Samen ontdekken we hoe jullie allemaal een positieve invloed hebben op ongewenst gedrag en emoties. Ik geef jullie graag meer inzicht in het gedrag van jullie kind en vertaal gedrag voor jullie. Wanneer jullie nieuwe handvatten en opvoedmogelijkheden ontdekken, kunnen wij elkaar versterken. Ik loop graag een poosje met jullie gezin mee.

Na een intake maken wij een praktisch plan wat jullie gezin optimaal ondersteunt. Hierbij is het ook mogelijk dat ik samenwerk met school, BSO of andere betrokkenen.

Ik werk onder andere systeem therapeutisch met opstellingen, 7 zintuigen, SOS kind en emoties, jeugd brein coaching, NAC en NLP. Afhankelijk van de interesses, leeftijd en ontwikkeling van jouw kind werk ik met spel, beweging, muziek, creatieve opdrachten en visualisaties. Ik gebruik actieve en creatieve werkvormen en ben ook graag met kinderen in de natuur. Buiten bewegen is een goede manier om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. 

Je kunt bij mij terecht met of zonder diagnose. Ik diagnosticeer niet maar bied opvoedondersteuning. 

Kindercoach Zeewolde, Harderwijk, Ermelo en Putten?

Kindercoach Zeewolde, Harderwijk, Ermelo of Nunspeet? Ik heb een overeenkomst voor Jeugdhulp met de gemeente Zeewolde, Harderwijk, Ermelo en Nunspeet. En Nijkerk, Barneveld, Ede, Scherpenzeel, Renswoude, Rhenen en Veenendaal. Woon je in een van deze gemeentes? Dan kan mijn ondersteuning mogelijk volledig vergoed worden.

Woon je in een andere gemeente? Dan kan het eventueel vergoed worden met een PGB budget. Ik informeer je graag over de mogelijkheden. Ik ben geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en aangesloten bij de beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk (BPSW) en ingeschreven in het AGB register. Uiteraard heb ik ook een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Hier kun je lezen over een  consult en vergoeding van praktijk Vurige Kinderen.


Kindercoach Zeewolde